Blinde motorrijder realiseert snelheidsrecord!!

29-08-2013 22:37

 

De Schot Stuart Gunn mag zich voortaan de snelste blinde man op deze planeet noemen. Zaterdag slaagde hij er op zijn motor in een snelheid van 167,1 mijl per uur (net geen 270 km/u) te halen.

Stuart's vader, Geoff, reed naast hem en vertelde hem via intercom wanneer hij van zijn lijn afweek of in de remmen moest. De twee waren duidelijk goed op elkaar ingespeeld. "Ik rij al jaren zo met mijn vader en ons systeem heeft altijd goed gegaan", aldus Stuart.

Wat de prestatie nog straffer maakt, is dat Stuart naast blind ook nog eens gedeeltelijk verlamd is. Elf jaar geleden werd hij slachtoffer van een dramatisch verkeersongeval, waarbij zijn schouder en meerdere botten verbrijzeld werden. Hij raakte verlamd aan de rechterkant van zijn lichaam en verloor ook nog eens zijn zicht.

Maar de ondertussen 39-jarige man vocht terug en overwon zijn angst voor het verkeer. Hij kroop terug op de motor en begon zich met succes voor te bereiden op deze recordpoging.

"Ik hoop met deze stunt te hebben bewezen dat wanneer je blind bent of een beperking hebt, je je leven niet hoeft te veranderen. Laat staan dat je het moet gaan limiteren", besluit Stuart.